vineri, 14 decembrie 2012

Serbare nemteasca

Ieri 14 decembrie am participat la serbarea de Craciun.De acasa nu prea stiam la ce sa ma astept, stiam doar ca de la ora 17 trebuie sa mergem la gradi pentru ceva.L-am intrebat pe Razvi de acasa daca a invatat ceva cantecele la gradi (desi canta non stop acasa, dar nu mi se pareau a fi colinde) sau daca au invatat vreo poezie, vreun rol ceva...El imi tot spunea ca nu, ca nici el nu stie ce va fi.
Ni s-a spus sa aducem prajituri si sa ne prezentam la gradi.Ok, asta am si facut.
Ajunsi acolo vad ca pe copii ii duce in grupa lor pe noi (parintii) ne trimite intr-o sala cu scaune si mese unde dupa aranjamentul scaunelor se parea ca se va tine ceva.Cu o intarziere de vreo15 min (nemti punctuali) incepe.Se sting luminile, intra copiii cantand si cu cate un ornament cu lumanare:
A se observa cat de frumos e aranjata sala, parca e Craciun :)))

  la sfarsitul cantecelului ni l-au oferit noua.

 
 Tot facand poze constat cu groaza ca mi se termina bateria la aparat si ca nu mai am loc pe card decat pt o filmare de 10 minute.Pfoaiii ma gandeam, tocmai acum cand in sfarsit vad o serbare nemteasca sa mi se termine bateriile si locul pe card!Deja imi faceam calcule ce sa sterg de pe card sa pot filma cat mai mult :)))
In timp ce imi calculam optiunile, una din doamnele educatoare citeste de pe o foaie o poveste (destul de amuzanta din cate am inteles eu) vreo 3 minute.
Buuun, termina doamna si vad ca li se pun in fata copiilor diferite instrumente muzicale.Ooo super! si iara ma gandesc la cardul meu prea plin si bateria goala a aparatului.
Si incep copilasii sa cante un cantecel, foarte frumos au cantat nu am ce zice.Iote aici:

Bravoo aplaudam toti, suntem entuziasmati, educatoarea ne spune cat de greu a fost sa-i invete pe copii ritmul, noi o credem pe cuvant si asteptam (cel putin eu) sa trecem mai departe, oare ce va urma?
GATA!Totul a durat aproximativ 6MINUTE!
Eu in gandul meu: of course...cum am putut sa cred ca mai poate urma ceva??Silly me!!
Ne-au servit apoi cu prajturle (pe care noi le-am dus) si cu ceva ce numesc ei punch cald.
PUNCT

Atat pot sa spun: eu sa fiu aici educatoare as muri de plictiseala daca doar atat mi s-ar cere sa fac cu copiii!


2 comentarii:

Strumful spunea...

E, si Iullia e la o gradinita austriaca, patroana turcoaica, educatoarea unguroaica, si apoi se mai perinda niste educatoare turcoaice de ti-e mai mare draguk, sunt tampa de cand o duc pe fata la gradinita, ma tot intreb daca sa o duc sau sa o tin acasa, ca germana de la turcoaica sigur nu invata.
Serbare? Nu, nu avem asa ceva, la ce le foloseste? Of, sincer cred ca la noi in gradinite se invat amai multe.

Ceska777 spunea...

Hm. Gradinitele din sat au facut o sceneta de Craciun. Joi am primit cadoul de Craciun pt noi, parintii: un suport de lumanare. (pahar de sticla de la Ikea, bucati de pergament colorat lipite pe sticla si buza paharului e sclipicioasa) Arata bine.
Eu cred ca o buna parte din serbarile romanesti, cel putin la grupa mica-asta daca fac ceva cu cei mici-e multa munca din partea educatoarelor. Aici ii vedem un pic mai bine pe copii incercand sa faca ceva: la bricolat, joc etc.Eu nu ma pot plange de ce fac la gradi aici. DELOC!