joi, 12 iulie 2012

Dezamagita...din nou

Dezamgita...din nou de gradinita la care merge Razvi.
In sfarsit am fost primita sa petrec o zi la grupa lui Razvan.Am cerut asta inca de acu o luna, de nu mai mult.Doar acum mi s-a aprobat cererea.Na, in fine ele stiu de ce doar acum.
Eu in sinea mea "ganditoare"))) ma gandeam ca ele au planuit cam cum sa organizeze ziua, sa arate ce gradinita minunata e si ce multe se invata aici.Na eu gandeam asa pentru ca noi cand aveam vreun vizitator, mai ales un parinte, pfoai voiam sa ne dam in stamba cat mai mult sa aratam ce grozave suntem :))
Asa ca, cu ganduri din astea m-am trezit dimineata inainte de a suna ceasul, am pregatit micul dejun, nici cafeaua nu am avut rabdare sa o beau si am luat copilu de manuta si hai la gradi.
Am ajuns...
-Guten morgen!
-Guten morgen!
Am fost intrebata daca doresc o cafea, ok da sigur de ce nu.Am primit ditamai canocu de cafea :))) trei zile as fi tot baut din ea :)))Cica asa beau ele si inca cate 4-5 cani pe zi!
 Asta a fost asa ca o paranteza.
Buuun.
Pe Razvan l-am instruit de acasa ca la gradi eu voi fi invizibila, sa se poarte si sa se joace ca si cum eu nu as fi acolo.Nu aveam de cand sa stea dupa fusta mea sa perturb cumva mersul natural al zilei.
Copiii se jucau in diferite colturi ale grupei, Razvan s-a apucat sa deseneze, educatoarea povestea ceva cu d-na ingrijitoare (cred ca era)Ok, nu era decat 8 si jumatate, copiii nu venisera toti asa ca e ok ce se intampla.Cam asa e si la noi pana la ora noua cand incepem sa lucram pe sectoare.
La un moment dat iese educatoarea din grupa.Se intoarce abia dupa aproximativ o ora.Vine scuzandu-se ca a avut de sortat hartie colorata.Oooo, deci se pregateste ceva, zic eu in sinea mea naiva.(deja ii iertasem lipsa din grupa atata vreme)
Era ora 10 si ceva.D-na Claudia (ajutorul de ed) suna din clopotel, toti copiii se aseaza la masa in liniste...Stau un minut dupa aceea ii imparte in 3 colturi de gradi.In timp ce ei stau acolo, Claudia aseaza scaunele in cerc.
Copiii se aseaza pe scaunele.Incepe un cantecel care din cate mi-am dat seama era un fel de strigare a prezentei.Apoi toti isi dau jos papuceii, ii pun in mijlocul cercului si ii acopera cu o patura.Apoi cate un copil trebuia sa bage mana si sa scoata un papuc si sa spuna al cui este.Jocul se termina pana a primit toata lumea papuceii inapoi.
Urmeaza un cantecel cu degetele.PUNCT Afara la joaca acum!
Asta a fost tot...
Am fost dezamagita din nou :( Am asteptari prea mari?
Ce am vazut a fost o zi care la noi se petrece cand e vacanta. Aici nu e vacanta acum.Vacanta e in august vreo 2 saptamani.
Tot am stat si m-am gandit:  oare a fost asa pentru ca e vara, e vacanta ca la noi sau?  Dar apoi mi-am amintit ca e exact cum imi povestea Razvan ca e .Deci din aprilie de cand a inceput sa mearga la gradi asa a fost de fiecare data.Partea si mai proasta e ca de cele mai multe ori nu se face nici macar cercul acela.Ca de ex azi.L-am intrebat pe Razvan ce au facut azi, mi-a raspuns: Nimic, ne-am jucat singuri.
-Nu ati facut macar cercu ala?Nu, a zis el.
Nu vad care-i rostu mersului la gradi asta!Invata germana?Mda, ar putea daca ar avea de la cine.
Nu zic ca nu a invatat deloc germana, a invatat.Stie multe cuvinte si intelege destul de mult.DAR, daca educatoarele ar vorbi mai mult in grupa, ar invata mult mai mult.
Eu zic ca macar cand au in vizita unu dintre parinti puteau sa se straduiasca putin, nu?Mai ales ca ele stiu ca si eu sunt educatoare.
Mie mi s-a parut asa o nepasare din partea lor... ca sa nu zic lene.
Tare suparata-s din cauza asta mai ales ca nici nu prea am optiuni.Am inteles ca asa e peste tot aici in localitate, ba chiar ca ar putea fi mai rau.Mi se tot spune de diferiti parinti ca asta ar fi cea mai buna gradi de aici. 
Pana in septembrie, cred ca numai saptamana viitoare va mai merge.
Pe 27 iulie plecam ACASA si ne intoarcem pe 19 sau 20 august.Da nu-l mai duc decat din septembrie la gradi.
Sa vedem poate se schimba lucrurile din septembrie, nemaifiind vara si cald (vorba vine cald, cald pt ei ca pentru noi nu-i). Sau iara visez cai verzi pe pereti...





Un comentariu:

Miutza spunea...

Draga mea, imi pare rau pt dezamagirea ta. E prea putin ce fac ei acolo dar sper sa fie cu totul alta treaba din septembrie. Nu se compara cu ceea ce se face la noi in gradinite (fie ele de stat sau private)...macar Razvan are noroc ca esti educatoare si te implici.