luni, 2 iulie 2012

Cat mai putine medicamente

In urma unui link:http://piersicuta.blogspot.de/2011/05/argumentele-mele-impotriva-vaccinarii.html  catre un articol foarte bine documentat si argumentat pe tema vaccinurilor m-am aprins si eu un pic si vreau sa imi spun parerea despre multitudinea de medicamente aparute si nevoia omului modern de a se infunda cu ele pentru orice durere si discomfort.Toate lumea ia medicamente in zilele noastre pentru orice.
Cel mai mult ma distreaza o reclama la un medicament impotriva bilei lenese sau digestiei proaste: in reclama arata tot felul de mancaruri grase si doamnele foarte ofticate ca ce rau se vor simti dupa ce le vor manca:))) Si apare solutia: ia un..... nici nu stiu cum se numeste medicamentul respectiv.Eu as zice: Nu le mancaaaa daca te fac sa te simti rau!!!!bagi in tine pana crapi si apoi rapid te duci si iei medicamentul minune.???Groaznic!
Exemple as mai avea, dar ati inteles ideea;)

Eu refuz medicamentele pe cat posibil.Incerc sa il conving si pe sotul meu sa faca la fel, dar e mai greu cu el ca el  se teme de boala:) 
Daca pot sa ma tratez natural de ce sa nu o fac?.De ce pentru o simpla raceala trebuie neaparat sa iau Coldrex de ex.care doar ascunde simptomele racelii , nu o trateaza si pe langa asta daca te uiti pe eticheta ce contine te crucesti.De ce sa nu bei un ceai, sa iei o lingura de miere, sa manaci o supa?Consumul de lichide te scapa de raceala.Nu stiu sa explic eu clar cum e cu rinichii care elimina toxinele din corp.Eu prefer asa chiar daca dureaza mai mult vindecarea.De ce sa imi opresc curgerea nasului cu picaturi cand curgerea nasului ajuta la curatarea sinusurilor si astfel previne infectia?Daca vreau sa respir bine imi fac un ceai de musetel, imi pun un prosop pe cap si fac o infuzie.Tac pac!
Se mai recomanda vit C in raceala.Nu o iau din medicament.Incerc sa mananc alimente care contin vit C, de exemplu patrunjelul care are mult mai multa vit c decat insusi lamaia:D

Pentru febra nu iau nimic daca nu sare de 38, 5 grade(bineinteles ca nici copilui).Febra AJUTA organismul sa lupte impotriva infectiei.Febra nu e rea cum spune reclama aia stupida la Nurofen.Din cate stiu, unele bacterii mor la o temperatura mai mare a corpului.De aceea apare febra, e o reactie imunitara menita sa distruga intrusii.
Atata vreme cat febra nu e mai mare de 38,5 grade nu e indicat sa fie scazuta.Faci mai mult rau decat bine, pentru ca intrerupi lupta naturala a organismului impotriva infectiei.

Medicii din Ro au obsesia rosului in gat.De cate ori am mers cu Razvan la doctor pt ceva automat avea putin rosu in gat.Hop cu antibioticu.Hoooo stai asa.
M-am mai documentat eu ici pe colo si am vazut ca rosu in gat nu se trateaza cu antibiotic!!!!Puroiul din gat se trateaza cu antibiotic.Si nu cu orice antibiotic, intai  se face un exudat faringian, daca nu iese nimic, exudat din ureche sau gat.Si apoi se face antibiograma si se recomanda antibioticul cel mai eficient, nu cel care e mai la "moda".
Rosu in gat eu il tratez cu miere simpla sau cu propolis sau cateodata cu albastru de metilen.Garantat scapi de durerea din gat.

Nu dau si nu iau medicamente preventiv.Da da stiu, e mai bine sa previi decat sa tratezi, da nu cu medicamente.Mi se recomanda de ex sa ii dau copilului Nurofen preventiv ca sa nu faca febra in urma unei vaccinari.Asta era in Ro.Aici m-am bucurat sa aud ca imi spune med. sa nu ii dau nimic daca nu face mai mare de 38,5.
La vaccin nu cred ca mai merg cu copilul  luand in considerare articolul de mai sus care mi se pare foarte bine documentat.Unele lucruri le stiam si eu, am citit si eu, dar cand esti intr-o societate unde toata lumea trebuie sa faca ca toata lumea...

Revenind la medicamente: nu iau medicamente impotriva durerii.Mai bine o suport decat sa iau ceva.Chiar si impotriva durerii de dinti, mai bine bag capu sub perna si stau acolo pana imi trece.Bineinteles ca am si eu o limita pana la care pot sa suport:D

Noua ne merge foarte bine asa, vizitam doctorul foarte rar nu pt ca ne tratam de orice singuri ci pentru ca lasand corpul sa se vindece singur si nu e ajutat incontinuu de tot felul de substante nu ne mai imbolnavim asa des ca altii.Noi adultii nu am vizitat un doctor de ani de zile.Mai facem cate-un control anual, dar sincer nu in fiecare an.Cu micul ajungem la doctor de vreo doua ori pe an sau si mai putin daca vizita e doar de control (de ex cum am avut-o cea de la 4 ani, pt verificarea dezvoltarii).

Nu sunt de acord nici cu suplimentele de vitamine.Daca le gasesc in mancare, de ce sa le iau din pastile.

Eu zic ca cu cat eviti mai mult sa iei medicamente inutile, cu atat corpul tau va avea mai multa putere sa lupte impotriva unor balauri mai mari decat o simpla durere de cap sau o raceala.







4 comentarii:

Feli Popescu spunea...

Bravo, excelenta postare!!

Ceska777 spunea...

Frumos, simplu si la obiect! Aici poti sa fii mirata ca nici un dr pana acum nu a facut antibiograma cand a recomandat vreodata gazei antibiotic.....
ieri insa am vazut cum acum 300.000 ani se murea din cauza unei infectii cauzate de o masea. Mai bune decat analgezicele sunt insa periatul dintilor si vizitele dese la dr pt controale de rutina, nu?

Rami spunea...

Ceska, multumesc:)
Si acum se poate muri de la o infectie la masea si am vazut si desfigurari:d
Chiar... ar trebui sa fac o vizita la un stomatolog pe aici.Scumpi sunt?sau intra in asigurare?sau depinde de asigurare?

Feli, multumesc!

Miutza spunea...

foarte de acord, draga mea! nici eu nu le mai vaccinez pe fete de ceva timp. cat despre raceli, le tratez cu tincturi si uneori aerosoli cu apa sarata de izvor si mergem la salina anual.si racesc rar si usor. multa sanatate!