marți, 24 martie 2009

Am baiat mare


Da, am baiat mare.De o saptamana si ceva a renuntat la suzeta si la biberon.Bineinteles ca nu singur, da ajutat de mine.
Pur si simplu nu i-am mai dat suzeta intr-o zi.A plans in ziua aia dupa ea cam o ora doua, de fapt nu plans ci maraiala din aia enervanta.Dar nu am cedat.In noaptea aceea s-a si trezit o data si de obicei ii dadeam suzeta dar acum nu am vrut, a plans vreo 10 min si a adormit.Asta a fost tot.De atunci nu am mai avut nici o problema.Si iaca e o saptamana si 2 zile de cand nu a mai vazut-o.
Biberonul tot asa.Ma gandeam ca daca el bea asa de bine ceai si suc din canita cu cioc de ce nu ar bea si laptele pe care il bea cu bibe.Si tot in aceeasi seara cu suzeta, i-am pus laptele in canita.Aici nu a avut nici o impotrivire.

De ce le-am scos?Piticii de pe creier.Am eu un fix ca li se stramba dintii si fac carii de la supt biberonul sau suzeta.De fapt cunosc pe cineva care a patit asa si asa mi s-a pus pata.Sunt constienta ca nu la toti copii se intampla asa si nici macar la majoritatea.
Da na, astia mi-s piticii.
Mai am unu, da vb alta data despre el ca ma bate la cap toata ziua.


5 comentarii:

Lala spunea...

Felicitari!

Unknown spunea...

Bravo, Ramona! Ai luat niste decizii de mama, bune-rele, sunt ale tale, nu trebuie sa te justifici ca sunt pitici pe creier. Pana la urma, fiecare mama stie ce e cel mai bine pentru copilul ei si actioneaza in consecinta.

Elle spunea...

bravo pui mic! si eu am avut mustrari de constiinta cand i-am pus pe suzi in gura pe la vreo luna .. dar a facut minuni la colici .. a renuntat singura la suzi pe la vreo 7-8 luni .. pur si simplu o scuipa imediat ce i-o dadeam ..

Ana-Maria Barbulescu spunea...

Felicitari! Noi suntem dependenti de suzeta cand dormim. Nu stiu cum o sa fac sa terminam cu suzi, raman fara idei. Cred ca o sa scapam de ea abia cand o sa mai creasca si o sa priceapa ca...a furat-o cutu.

PS:ne gasesti si pe noi la http://davidpufosu.blogspot.com/

Anandrei

povestitorul spunea...

felicitari ca ati reusit asa de usor sa renuntati la biberon si suzeta. eu ma pregatesc sufleteste pentru perioada cand va trebui sa renuntam.

despre carii sau retezarea dintiilor, din cate stiu eu nu tin de biberon in sine, ci de lichidul dinauntrul lui, de continutul acestuia de zahar si nespalatul pe dinti. De aia se fac carii la dintii din fata ,centrali si la cei mai din spate, asa curge lichidul, intra prin fata ca apoi sa se duca in spate.faptul ca acesti dinti sunt de fecare data "atinsi" de lichid, faptul ca nu e curatat de pe ei in timp pot determina carii sau retezarea dintilor.