marți, 28 august 2012

Math boyDe ceva vreme, mai bine zis de vreo 3 saptamani, micul meu print face adunari( in limitele 0-10 ) SINGUR. Eu nu prea am incercat sa il invat sa adune ca mi se par  mai importante  alte lucruri de invatat la varsta asta.
Bineinteles ca noi ne-am mai jucat cu cifrele, am facut grupuri de obiecte in functie de cat arata cifra si in treacat am mai facut si ceva de genu: daca mai pun una cate sunt? sau daca mai pun doua cate sunt, dar astaa in treacat fara sa insist.Si in plus asta a fost mai demult, mai prin iarna cand aveam mai mult timp de petrecut in casa.
Dar intr-o zi jucandu-se in camera lui, el stie cu ce, a venit la mine si mi-a spus:-Mami asa-i ca 2 plus 3 fac 5? Am cam ramas cu gura cascata, dar i-am raspuns ca da, asa e.Bun...iar pleaca in camera si il aud tot numarand ceva.Iar vine:Mama, asa-i ca 3plus 3 fac 6?Da, dragu meu, atat fac.Dar de unde stii? Pai am numarat, spuse el.
De atunci imi tot vine cu intrebari de genu: Mama asa-i ca Xplus X fac X? 
Daca am vazut ca ii place, mai exersam si ma gandesc sa ii arat si scaderea daca tot e ca-i place.Sau nu?
Cred ca deocamdata ramanem la adunare.
 Stiu ca unora o sa li se para banal ca un copil la 4 ani si 7 luni sa faca adunari( in limitele 0-10), ca al lor face inmultiri, dar mie se pare extraordinar ca face asta al meu:)) si mi se mai pare minunat ca a fost initiativa lui de a invata asta.


3 comentarii:

Ceska777 spunea...

Pai daca ar fi banal ce stie sa faca Razvi eu ar trebui sa nu mai am aer de invidie fiindca pe al meu nu il preocupa adunarea. Cifrele un pic le recunoaste si le citeste peste tot dar inca nu adunam.....Also, weiter so Razvi!

Miutza spunea...

Dragul de Razvi! Si pe mine ma incanta cel mai mult faptul ca dorinta de a invata si de a progresa vine de la copil, nu de la mine... si Maya aduna, tot asa a invatat, numarand. Bravo pt baiatul istet si preocupat! :*

Rami spunea...

@Ceska, din cate stiu eu, al tau cunoaste cateva litere, al meu il recunoaste doar pe A si stie cuvinte care incep cu lit A
Asa ca aici al tau pluseaza, fiecare copil are sclipirile lui :)Pupici

@Miutza, pupici si voua.
Cand am fost in Ro si l-a auzit pe Razvi cate ii povesteste si ce lucruri site a zis sa nu-l mai invat atatea case va plictisi la scoala.Spunea asta cu toata seriozitatea:))
Pai daca copilul ma intreaba, eu ce sa fac?Sa-l las cu intrebarile?Normal ca ii raspund.