joi, 24 noiembrie 2011

Punct si de la capat


Punct vietii in Romania, o luam de la capat in Germania, alta tara, alte obiceiuri.
In 14 noimebrie am pus bagajele in masina si am pornit.
Razvanel era bucuros ca plecam cu tata si nu ne mai lasa singuri acasa, ca din august tot a doua saptamana ramaneam singurei, ba cate o saptamana, ba cate doua.Razvanelului ii era foarte dor de tati lui si nu-i placea plecatu si venitu asta.
Asadar el era bucuros ca ne ia tata cu el, noi eram emotionati ca plecam intr-o tara straina unde nu cunoastem pe nimeni, nu stim nici macar limba.Noroc ca oraselul acesta e unul turistic si se cunoaste engleza de destul de multa lume.
Acum suntem de o saptamana aici.Ne place mult deocamdata.
Oraselul se numeste Rothemburg ob der Tauber, un orasel mic inconjurat de dealuri si paduri,
exact cum imi place mie.E un orasel foarte ingrijit, cu casute frumoase, un centru vechi istoric absolut minunat.Am fost duminica trecuta pe acolo si nu ne mai venea sa plecam.
Razvan s-a adaptat destul de bine, mai zice din cand in cand ca ii este dor de casa, de jucariile de acasa, de bunici, dar ii place aici.
Dupa ce o sa invatam cat de cat limba il voi da si la gradinita aici.Habar nu am cum e programul de gradi aici si nici cum e programa dar, vom afla pana atunci.
Deocamdata stam acasuca si invatam cate ceva noi doi.Ca doar educatoare-i mama, nu?:))


In 3 decembrie tragem o fuga pana acasa sa mai rezolvam una alta si venim inapoi.De Craciun bineinteles ca nu vom fi aici.Neaparat trebuie sa ne gaseasca mosul acasa la noi.
Bineinteles ca am scris si noi scrisoare mosului.Deocamdata doar lui Mos Nicolae.Micu meu print a avut o lista foarte scurta.I-a cerut doar un set de lego de la Real :))
Acum am inceput sa ascultam colinde ca sa invatam pana la Craciun.Tare imi place perioada asta din an.Razvan ma intreaba in fiecare zi cat mai este pana vine mosu si facem amandoi un AMR ca sa fie mai usor :)

Eu zic ca va fi bine pentru Razvan aici, isi va face si prieteni la fel si noi si nu ne va fi foarte greu..Departe gare de casa nu suntem, asa ca putem fugi pana in tara daca ne ia dorul prea tare.

5 comentarii:

Miutza spunea...

Felicitari din inima si tot din inima mult noroc! Ma bucur sincer pt voi, Razvanel va avea numai de castigat daca veti locui acolo. Va trece peste dorul asta si ii va fi bine. Va pup pe amandoi.
ps: si eu iubesc perioada asta...

Ceska777 spunea...

Chiar asa felicitari! O sa fie totul bine!

Anonim spunea...

Felicitari si bine ati venit pe taram nemtesc. Cu informatii despre gradi & co te pot ajuta cu mare placere. dar parca vad ca in Bayern e alta placinta ca in NRW.

Pupici
Moni si Clara

Andreea spunea...

v-ati mutat asadar???? uau, nu pot sa va zic decat sa aveti o viata frumoasa si fericita acolo!imi place cum suna...:)asteptam vesti de la voi...:)si despre acomodare...;)

Rami spunea...

Va multumesc mult pentru incurajari!
Big hug pentru toti.