miercuri, 25 noiembrie 2009

Despre Razvanel

Nici nu stiu cu ce sa incep.A avansat copilul asta in 4 luni cu vorbitul de nu-mi revin si credeti-ma ca am inceput sa zic in gandul meu :D mai taci un pic!.Nu ii tace gura deloc.Si daca vrea sa iti spuna ceva anume si tu cumva nu-i raspunzi e in stare sa iti zica de 50 de ori, fara exagerare.
Daca incep sa zic cate cuvinte stie, si aici ma refer ca le si intelege, ma apuca miezu noptii.
O sa insir cateva:
cand aude
avionu: arata cu degetu pe sus si spune auzi aionu zboala!
telu=elicopteru (ii plac foarte mult avioanele si elicopterele, cred ca de la mitingu aviatic i se trage)
Popotu=clopotu, ii place foarte mult sa il asculte batand, ne pune sa ii cautam pe youtube clopotele si ne zice asa: cota (cauta) popotele, bing bang.
Cand vede un turn neaparat acolo ii popotu si popa, biseica.
piciu= pixu, ada chie piciu (ada sa scriu cu pixu), cheioanele.Cateodata il tine chiar corect in mana pixu, dar daca ii zic sa il tina in mana dreapta nu mai stie chiar daca il ia iar in stanga.Dupa o perioada il tine iar corect, dar atat cat eu nu ma bag.
poaie=foaie
caunu=scaunu,
matzutza=masuta , astea doua si le ia singur si le aduce la locul unde mananca (are un scaunel si masuta din plastic la care manaca si se joaca) si le pune si la loc dupa ce a terminat de mancat dupa ce isi duce farfuria in chiuveta, bineinteles :D.Astea nu l-am pus eu sa faca dar cred ca ma imita pe mine)
cuptou paine=cuptoru de paine, face paine,
telefonu=telefonul, asta e unu din preferatele lui, cand ma suna cineva musai sa ii dau si lui sa vorbeasca.Si vorbeste nene de ajungi sa te plictisesti.Iti spune tot ce a facut ce face sau ce vede in fata lui in momentul acela si rade in acelasi timp si bineinteles gesticuleaza.Te tine la telefon si un sfert de ceas daca stai.A stat mama intr-o zi pana s-a plictisit, a vrut sa vada cata vreme e in stare sa vorbeasca.Si vreau sa zi ca nu vb aiurea, ca si asculta ce zici si iti raspunde, dar pe langa raspunsul la intrebare adauga de la el "informatii":))
comanda=telecomanda, isi deschide singur tv dimineata sa vada push si tigu (ursuletul plus), acheta ( baby einstein, el zice racheta), si micalush (mikey mouse).
giaca=geaca, asta neaparat trebuie sa aiba buiunau =buzunar, altfel nu vrea sa o ia pe el.
pasta ditzii=pasta de dinti
porctocaie=potocale, de astea ar manca toata ziua, acuma ii dau si cand le termina zice
mai biau=mai vreau
Si oricand mai doreste ceva spune mai biau.Are o problema cu "v", il pronunta un fel de b din acela spaniol, daca ma intelegeti.Zice asa : bvaca=vaca, bvana=vana, bveceu= veceu etc.
mocovu=morcobv, catofu=cartofu, ceapa=ceapa.
ceceale goale=cereale goale, adica fara apte=lapte.Asta ii trebuie sa manance in fiecare zi. Ii umplu castronu si se aseaza pe canapea si le mananca asa ca pe pufuleti.
aagazu=aragazu
pocu=focu
unde-i.....stie sa intrebe foarte corect unde-i ceva daca nu gaseste.
Astea sunt doar o foarte mica parte, la astea am avut si o mica povestioara, dar cate stie nu as putea sa scriu aici.Sau voi mai adauga intr-un alt post.

Stie sa rezolve multe sarcini date de mine.De exemplu, intr-o zi mi-a scos hainele din masina de spalat(cum musai sa faca de ficare data, si mai ales sa le bage) si in timp ce le intindeam am vazut ca imi lipsea un ciorap, asa ca i-am spus:Razvan te rog frumos sa imi aduci ciorapul din masina, ca l-ai uitat acolo.S-a dus la masina si mi-a adus ciorapu.
Alta data: spalam vase si ii zic: Razvan adu-mi din camera cana din care am baut cafea.Se duce direct la ea si mi-o aduce exact pe aceea desi pe masa mai erau doua pahare.
Orice ii cer stie sa faca.
Daca ii zic sa isi adune jucariile de pe jos sa le puna in ladita, unu doi executa si inca cu mare placere.
Daca cumva se loveste de ceva neaparat ii da nana.
Afara cand ne plimbam ne pune sa fugim si el sa ne prinda: fugi fugi, striga la noi si ne trage de haine daca nu executam rapid.
Ne da instructiuni foarte precise cand ne jucam, ne spune f clar locul fiecaruia : mama aici, tata aici s.a.m.d.
Stie sa isi de-a jos de pe el pantaionii si cioapii.Ma distreaza cum se chnuie el asa cu nerabdare ca sa fuga la baie. Atunci e motivat cel mai tare sa fac treaba asta.

Cred ca am scris destul deocamdata.Sper sa mai am rabdarea intr-o zi sa scriu si restul "romanului" :))
Oricum trebuie consemnat undeva tot ce face ca se pierde in memorie si e pacat pentru ca e o perioada foarte frumoasa cu foarte multe progrese.

4 comentarii:

Lala spunea...

Eu trimit un mare pupic catre vorbaret. Cred ca e absolut delicios !

Ana-Maria spunea...

Felicitari pentru progresele flacaului!:)
Sti cum spun batranele copiilor care is vorbareti?ca le-au dat mamicile lor sa bea apa neinceputa din clopotel!Asa ai facut si tu?:))))

Rami spunea...

Da e un delicos, cadn il vad cate stie si face imi vine sa-l mananc nu alta.

Rami spunea...

Ana-Maria, nu stiam vorba asta a batranelor :)) haioasa esti si tu. pupici