luni, 25 iunie 2012

Summer fest

Summer fest la gradinita lui Ravanici.S-a intamplat sambata 23.06 de la ora 5.Razvan a fost foarte nerabdator sa participe la petrecere, abia asteapta sa danseze si voia sa danseze numai cu Sophie,o fetita dulce foc de la el din grupa, dar mai mica la varsta ca el.Inainte de a merge la petrecere mi-a spus:
-Mami, am o problema!
-Ce problema?
-Problema mare e ca nu stiu sa dansez!
Habar nu am de ce s-o fi gandit el la asta, el care e un mare dantzaus.S-o fi gandit probabil ca nu stie destul de bine pentru Sophie a lui:)))
Din pacate petrecerea nu a fost cum s-a asteptat el si a fost cam dezamagit din cauza asta.
Dar tot s-a simtit bine pana la urma jucandu-se la locurile de joaca infiintate special pentru eveniment.
Festivalul sau petrecerea, ce-o fi fost a inceput cam asa: 
Preotul a spus cateva cuvinte de inceput, apoi a continuat directoarea cu cateva cuvinte.Si observ ca erau incolonati copiii in gradinita si ca sunt pe cale sa iasa afara sa mearga la scena improvizata.Uau zic,va fi frumos.Ia sa filmez eu.Copiii au inceput sa iasa cu educatoarele de mana intr-o liniste deplina.Zic din moment in moment va incepe un cantecel sau ceva, nu puteau sa iasa chiar asa.Si tot astept, si astept.....nimic.Au ajuns la scena si acolo au cantat un cantecel de vreo 2 versuri.Apoi cica urmau copiii care merg la scoala anul acesta sa prezinte ceva.
Eu iar foarte entuziasmata hai sa filmez.Incepe spectacolul cu un dans pe o melodie foarte cunoscuta:Michel telo cu te pego lui. Buunn. Nu a fost nu stiu ce, da zic na, hai sa vedem mai departe.Pai de fapt asta a fost tot!
Aaaaa, gata?Atat???da atat, acum va rugam la joaca!
Mda, ce sa mai zic?iar sa zic ca nu-mi place gradinita astaaaa???? ca nu se face mai nimic cu copiii????Ca vreau inapoi la gradi din Ro???
Partea si mai proasta e ca am aflat ca de fapt gradinita asta e cea mai buna din Rothemburg!Daca asa e la o gradinita buna, cum o fi la cele mai slabe?
Revenind la petrecere: s-au facut cateva sectoare cu jocuri unde s-au jucat copiii.
Fiecare a dus de acasa ceva de papa: unii salata de legume, altii de fructe(noi) altii carne  pt gratar cica (s-a fript pe un gratar intr un kil de ulei)  sucuri si apa.
Poze:D
Pt inceput o inghetata:

 Aici Razvan cauta comori ascunse in nisip:)


 Comoara gasita:)
 Tragere la tinta cu apa


 Asta a fost foarte greu de facut pentru copii.Ni s-a dat bucata de scandura cu un desen in forma de spirala  facut cu creionul.Noi, sau mai bine zic copiii trebuiau sa deseneze cu carioca peste creion si sa  faca diferite forme inauntru ca sa arate ca o mandala si apoi sa bata cuie cu ciocanu pe forma spiralei.
Razvan a facut desenul si a batut vreo doua cuie da dupa ce mi-a dat mie peste mana de vreo doua ori (tineam cuiul) si lui tot de vreo doua ori nu a mai vrut sa bata cuiele a preferat sa se uite la mine.Am batut eu toate cuiele. Foarte stramb:))) dar partea frumoasa e ca dupa ce am terminat, ne-a dat o biluta de sticla care plimbata printre cuie scoate niste sunete frumoase ca o melodie.


Mai era un sector unde copiii puteau pescui cu un magnet... lingurite:))) dintr-o piscinuta gonflabila.
Cam asta a fost Summer fest-ul.Razvan s-a simtit bine, asta e important nu ca eu m-as fi asteptat la mai mult.

Cu ocazia asta am mai intalnit o familie de romani de la care am aflat ca de fapt in Rothemburg din 12000 de locuitori, 4000 sunt romani!!!!dar ca nu vor sa se arate, sau sa recunoasca:( Trist nu?




2 comentarii:

Ceska777 spunea...

Eu zic ca a fost o petrecere draguta..........serios. Nu crede tu tot ce se spune (ca asta e cea mai buna gradi) ci mai cauta pt la anul alta. Si legat de romani cam asa e si in alte tari. Cu romanii adaptati acolo, fata de conationali sunt distanti in prezenta bastinasilor da rnu vrei sa stii ce party-uri trag cand se aduna ei intre ei. trebuie sa ii cauti tu´, sa vezi cum sunt organizati. cand am venit eu in 2007 in aprilie am fost in Stuttgart la o chestie organizata de romani, cu bufet (bere romaneasca, mici, mamaliga chiftele sarmale etc) si spectacol cu Dan Puric (pantomima) si apoi fanfara din Clejani! Dupa nu am mai ajuns in nici un an din cauza de copil mic..........

Rami spunea...

Am intrebat daca organizeaza intalniri romanii, ca am vazut ca turcii se intalnesc foarte des ( locul lor de intalnire de langa noi la doi pasi).Dar mi s-a spus ca nu, romanii nu organizeaza aici nici o intalnire.Pur si simplu nu vor sa aiba de-a face uniii cu altii.