marți, 26 iunie 2012

Pedeapsa utila

Daca unii copii deseneaza pe pereti..... al meu ii beleste.Am incercat sa il conving sa nu mai faca asta.Am incercat cu vorba buna,  cu explicatii, nu a mers.Asa ca ieri am trecut la pedeapsa: fara desene doua zile.Sa vedem daca va functiona.Eu sper ca da avand in vedere ca ii plac foarte mult desenele de la disney junior. A mai fost el pedepsit in felul acesta si nu a facut scandal ca nu se poate uita la desene in schimb nu a mai facut prostia pentru care a fost pedepsit.Sper sa functioneze si de data aceasta.
Eu zic ca pedeapsa asta e foarte utila pentru el pentru ca nu pierde o ora doua la tv ci le foloseste intr-un mod mult mai constructiv.




2 comentarii:

Simona spunea...

Din experienta noastra: acum cat e mic e ok, nu intelege exact cum e cu pedepsele. Dar mai mare daca ii interzici anume desene animate atunci va dori foarte mult sa se uite la desene animate, isi face o pasiune pentru ele. Asta e starea in care suntem noi acum cu baietelul mai mare. Mai bine incerci altceva. La noi merge urmatorul lucru: il rogi sa nu mai strice peretii, daca ii strica ii spui ca daca tu nu faci ce il rogi tu nici tu nu vei face ce te roaga el, primul lucru pe care te roaga sa i-l faci il refuzi.

Rami spunea...

Dupa cum am scris pedeapsa asta nu-l afecteaza in nici un felNu simte lipsa desenelor, accepta doar ca nu are voi la ele doua zile si gata.Pus si simplu isi cauta altceva de lucru: deseneaza, picteaza, construieste etc.Ceea ce pe mine ma bucura, de aceea ziceam ca e o pedeapsa utila.