miercuri, 20 ianuarie 2010

Joc didactic

Unde s-a oprit roata? e un joc didactic foarte bun pentru dezvoltarea vocabularului.
Il voi descrie doar, ca daca stau sa scriu exact cum lucrez la gradi imi ia f mult timp:)
Aveti nevoie de un disc impartit in mai multe segmente.Pe fiecare segment va fi desena un obiect si mai multe obiecte.De ex, pe un segment este o minge, pe altul trei manusi, un cal, pe altul doua casute, etc.Ati prins ideea, nu? :D Apoi mai aveti nevoie de un al doilea disc care va fi decupat un segment, discul va fi fixat pe un ax ca sa se invarta.Cand se va invarti, una din imaginile desenate se va vedea.
Copilul trebuie sa recunoasca imaginea si sa o denumeasca. Trebuie sa ii rugati sa spuna propozitia intreaga: de ex Roata s-a oprit la minge;la manusi, la cal etc.
Mai aveti nevoie de cateva jetoane pe care vor fi imaginile opuse imaginilor de pe roata, de ex daca roata se opreste la o minge, trebuie ai cartonasul cu mai multe mingi. Cand roata se opreste la o imagine pe care copilul o recunoaste si neaparat o denumeste ii aratati si opusul ei sau daca se poate il puneti pe el sa va arate cartonasul potrivit. Puteti exersa si culorile astfel, de ex Roata s-a oprit la o minge rosie, puteti sa numarati
obiectele din imagine, etc
Adaptati jocul pentru fiecare copil si faceti-l cat mai distractiv

3 comentarii:

Lala spunea...

Ideea am prins-o :)
Cum fac ax-ul? Ce pot folosi oare ?

Rami spunea...

Poti sa pui discu pe o pioneza cu acul mai lung, sau o scobitoare.Ti in mana roata si tii de ax.Sau poti sa il fixezi pe un polistiren si atunci ai mainile libere.
Discul cu desene il poti fixa cu un pic de scotch de ax sa nu se invarta.Si se invarte doar discul cu segmentul lipsa.
Get it? :)

Lala spunea...

Merci, caut materiale si executam .
Te pup.