joi, 27 august 2009

Deocamdata e bine


De miercuri tot facem analize peste analize.Sunt verificare absolut toate posibelele cauze de stopare a cresterii in greutate. Am inceput cu analize complete de sange (care sunt bune, doar o usoara anemie), apoi urina (e curata) si urocultura (inca nu stim rezultatul), scaun pt a verifica digestia desi din analiza sangelui reiese ca mancarea este absorbita bine de organism, tot din scaun se cauta un posibil "crocobaur"care sa ne faca probleme (maine aflam rezultatul) si au mai verificat daca are paraziti intestinali (nu are). I-am facut analize chiar si pt hepatita C pt ca o are mama mea si la Razvan in urma cu un an i-au iesit transaminazele putin marite si acum la palparea ficatului i s-a parut doct ca e putin marit.Din fericire a iesit negativa.Transaminazele sunt in limite normale iar la ecograf s-a vazut bine ficatul care e perfect sanatos. Asadar i-au facut si eco abdominal unde s-a uitat la rinichi, ficat, stomac etc, totul e perfect. Unii dintre voi stiti ca Razvan are un suflu sistolic la inimioara.Zice doctorita ca ea dupa cum il asculta e cam pe cale de disparitie.La EKG a iesit in regula, maine ii va mai face si un eco cardio sa fie sigura. Mi l-au testat chiar si pt nanism.Ceea ce nu cred ca e cazul, nu arata a copil cu nanism.Dar dupa cum va spuneam d-na doctor vrea sa elimine toate cauzele. Deci, deocamdata nu s-a descoperit nimic.Pana acum totul e bine. Mai asteptam rezultatele de la kk cu "crocobaur" (sper ca e fara),digestia, urocultura si eco cardio. Daca nu gaseste nimic zicea d-na doct ca vom incerca sa luam in considerare si o intoleranta la gluten. Vom vedea. Mai avem putin si se vor duce piticii de pe capu meu ca tare m-au chinuit.

3 comentarii:

Ana-Maria spunea...

Pai pana acum se pare ca piticot e ok...sa vezi ca e bine...are si el o perioada de stagnare...si cand o sa creasca si va lua in greutate,sa te ti..!:))

Miutza spunea...

speram sa fie sanatos tun Micul Print si sa ia in greutate atat cat sa fie mami happy ;)

stiu ca e o formula (CARE NU SE APLICA TUTUROR COPIILOR, clar ;) ) si anume 2 x varsta + 10=greutatea potrivita. aceasta formula se aplica insa incepand cu varsta de 2 ani. asadar, un copil "normal" (in graficele specialistilor adica) ar trebui sa aiba la 2 ani 14 kg. vom vedea...

Rami spunea...

Pai Razvan in ritmul asta nu o sa aiba 14 kg nici la 3 ani.
Azi primim ultimile rezultate.